Krem kokosowy z białą czekoladą!

Jakich składników potrzebujesz by przygotować krem kokosowy?

Nasz przepis na domową, kokosową nutellę z białą czekoladą jest bardzo szybki i mało wymagający! By go przygotować wystarczy zaopatrzyć się w trzy składniki.
Potrzebujesz: 200 g białej czekolady, 250 g orzechów laskowych blanszowanych i 100 g chipsów kokosowych. Dwa ostatnie produkty oczywiście znajdziesz na naszej stronie internetowej!

Przepis krok po kroku.

Orzechy laskowe blanszowane wrzuć do miksera i zmiel na jednolitą, półpłynną masę. Następnie dosyp chipsy kokosowe i włącz szybkie obroty na dodatkowe kilka sekund. W ten sposób chipsy kokosowe nie będą zmielone na gładko, a ich kawałki przyjemnie urozmaicą konsystencje twojego kremu! Teraz rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej. Do małego garnka wlej trochę wody, wstawiając na mały ogień, połóż na garnku szklaną miskę z pokruszoną czekoladą wewnątrz. Roztopioną w ten sposób czekoladę pozostało jedynie przelać do miksera i na małych obrotach połączyć obie masy. I gotowe! Szybko prawda?

Jak przechowywać krem kokosowy?

Masę przełóż do szczelnie zamykanego, szklanego słoika. Tak zabezpieczoną możesz przechowywać w lodówce nawet dwa tygodnie. Zapewniamy jednak, że zniknie ona tak szybko, że przechowywanie nie będzie problemem! Polecamy jednak wyjąć ją z lodówki kilka minut przed planowanym posiłkiem.

Do czego wykorzystać krem kokosowy?

Możesz klasycznie użyć go jako krem na kanapkę lud dodatek do croissanta. Sprawdzi się również jako nadzienie do naleśników czy dodatek do owsianki i musli. Ciekawym sposobem na deser będą również lody! Wystarczy przełożyć masę do form i wstawić do zamrażalnika.

Pozostaje nam jedynie życzyć Ci SMACZNEGO!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *